Infosessie mantelzorgers

Gepubliceerd op Dinsdag 23 april 2024

Wanneer ben ik mantelzorger? Steunpunt Mantelzorgers geeft aan dat vele mantelzorgers zichzelf niet zo zien. Vanaf het moment dat je als persoon zorg draagt voor een familielid, buur of vriend die een zorgnood heeft, ben je mantelzorger. 

Zorgbedrijf Harelbeke organisatie in samenwerking met hun partners van stad Harelbeke een infosessie in Harelbeke voor mantelzorgers, op donderdag 20 juni om 14 uur in de bibliotheek van Harelbeke.

Wat leer je in de infosessie?

Tijdens deze infosessie ‘wegwijs in mantelzorg’ gaan we dieper in op volgende zaken. Welke financiële ondersteuning bestaat er binnen de Vlaamse Sociale Bescherming? Heb jij of de zorgbehoevende recht op een premie of zorgbudget? Hoe en bij wie vraag je die aan en wat zijn de voorwaarden? Wat is het mantelzorgstatuut en welke voorwaarden zijn er om zo’n attest te krijgen? 

Uiteraard volgen er ook handvaten en eventueel tips over hoe je als mantelzorger je grenzen bewaakt en bij welke diensten je terecht kan.

Praktische info

De infosessie gaat door in de bibliotheek van Harelbeke (Eilandstraat 2), op donderdag 20 juni van 14 tot 16 uur, aansluitend kan je nog even napraten en informatie verzamelen van de verschillende partners in Harelbeke die een aanbod voor mantelzorgers hebben. 

De infosessie is gratis, er hoeft niet vooraf ingeschreven te worden. Heb je nog vragen, neem gerust contact op met Zorgbedrijf Harelbeke op het nummer 056 735 180.

Meer over Zorgbedrijf Harelbeke